FEDIAF, de stem van de Europese Petfoodindustrie, kondigt met trots de publicatie aan van haar geüpdate versie (anno 2024) ‘Voedingsrichtlijnen voor Konijnen’. Dit uitgebreide naslagwerk biedt essentiële richtlijnen en wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen om de gezondheid en het welzijn van konijnen – die als huisdier worden gehouden – te waarborgen via uitgebalanceerde voeding.
Dr. Donna Snellgrove, co-voorzitter van FEDIAF’s werkgroep ‘Kleine huisdieren’, en Dr. Christine Huggett, Contentcoördinator, leggen uit: “Onze grondige evaluatie van de nieuwste wetenschappelijke literatuur, gecombineerd met de praktijkervaring van voedingsdeskundigen, dierenartsen en technische experts, heeft het mogelijk gemaakt om de richtlijnen verder te verfijnen en te ontwikkelen. Dit maakt ze tot een waardevol hulpmiddel voor de petfoodindustrie en daarbuiten. We zijn alle experts enorm dankbaar voor hun bijdrage en de tijd die zij hieraan hebben besteed.”
De belangrijkste nieuwe inhoud omvat:
De belangrijkste doelstellingen van de voedingsrichtlijnen zijn:
Alice Tempel Costa, plaatsvervangend secretaris-generaal van FEDIAF, onderstreepte het belang van de richtlijnen en verklaarde: “Dit document vormt een onmisbare bron voor fabrikanten die streven naar de productie van veilige, voedzame en smakelijke konijnenvoeding. De richtlijnen zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten en ondersteunen daarmee de ontwikkeling van hoogwaardige samenstellingen. Wij willen oprecht de experts bedanken, die een bijdrage leverden aan document, waaronder Dr. Christine Huggett, Dr. John Lowe, Prof. Anna Meredith, Dr. Suzanne Moyes, Penny Ormsby, Ellie Parkes, Marion Turnbull, Dr. Donna Snellgrove en Dr. Molly Varga-Smith. Daarnaast gaat onze speciale dank uit naar de externe beoordelaars Prof. Julian Wiseman en Prof. Jürgen Zentek.”
De volledige voedingsrichtlijnen voor het voederen van konijnen zijn nu beschikbaar op www.fediaf.org.