Arvesta en sterk merk Aveve brengen duurzame landbouw en bakplezier samen in Antwerpen

Nieuws

Arvesta en sterk merk Aveve brengen duurzame landbouw en bakplezier samen in Antwerpen

08/09/2025

Arvesta, de toonaangevende Belgische fullservicepartner voor de land- en tuinbouw, ondertekent als belangrijke Belgische speler het internationale Sustainable Wheat Initiative Europe. Tegelijk opent Arvesta’s sterke consumentenmerk, Aveve (Retail), een pop-up Bakwinkel ​in het hart van Antwerpen, waar duurzaamheid, lokaal vakmanschap en bakplezier samenkomen.

Met de ondertekening van het Sustainable Wheat Initiative Europe engageert Arvesta zich als steunende partner om de duurzame teelt van tarwe verder te stimuleren, in samenwerking met boeren, maalderijen en voedingsbedrijven. Deze stap sluit ook naadloos aan bij de ambities van Arvesta ’s sterke merk in retail Aveve, dat vandaag al een kwart (25%) van de tarwe voor zijn Aveve-bakmixen produceert met tarwe geteeld binnen Arvesta’s Carbon Farming programma. Door de inzet van regeneratieve landbouwtechnieken zorgen we sinds 2021 samen met de boeren voor de opslag van CO2 in de bodem en een verminderde CO2-uitstoot tijdens de tarweteelt. ​ Aveve streeft ernaar om in de komende jaren 100% van haar bloem uit carbon farming te halen.

 

“Bij Arvesta geloven we dat duurzame innovatie de sleutel is tot een toekomstbestendige landbouw. Met onze sterke merken zoals Aveve maken we die ambitie tastbaar voor consumenten én boeren. De ondertekening van het European Sustainable Wheat Initiative is een logische volgende stap in ons engagement. Als belangrijke Belgische speler engageren we ons om de duurzame teelt van tarwe verder te versterken, in nauwe samenwerking met onze partners. Deze pop-up store brengt dat verhaal tot leven: een plek waar lokaal vakmanschap, regeneratieve landbouw en bakplezier samenkomen", aldus Niek Depoorter, CEO van Arvesta.

 

 

Maar liefst één op drie (31%) Vlamingen bakt zelf brood. Reden genoeg voor Aveve om de klanten het plezier van het bakken te laten (her)ontdekken in de pop-up bakwinkel en tegelijk te tonen hoe lokale en duurzame ingrediënten het verschil maken. Bezoekers kunnen er dagelijks proeven van vers gebakken brood en gebak, deelnemen aan inspirerende workshops en kennismaken met thema’s zoals glutenvrij bakken, suikervrije alternatieven, desemtechnieken en feestelijke recepten voor Halloween, Sinterklaas en Kerst.

 

“Aveve is sinds 1903 dé bakexpert met het breedste assortiment bloemmixen, eigen productie en R&D, en een unieke totaalformule die alles onder één dak brengt – van mixen tot workshops en tearoom – voor wie duurzaam, voordelig en met passie wil bakken", benadrukt, Kristof Douven, Arvesta BU Director Retail
Missie en duurzaamheid

 

Gerelateerd nieuws

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.