Skip to content Skip to navigation

Pet

Sinds 1 juli 2019 compenseert Jaap Koopman Diervoeding (JKD) de CO2-uitstoot van zijn hele organisatie. Een jaar geleden werden de voorbereidingen getroffen om bij JKD, producent en leverancier van huisdiervoeding, een 100% CO2-neutrale bedrijfsvoering te implementeren.

Value Enhancement Partners (VEP) en partners hebben alle aandelen van de Nederlandse firma De Haan Petfood overgenomen. Deze producent van premium huisdiervoeding in blik is gevestigd bij Nieuwkoop, niet ver van Rotterdam.

ANIDO, de hoogmis voor de petcarebranche in de Benelux en Noord-Frankrijk, komt er langzaam maar zeker weer aan. Noteer alvast zondag 16 en maandag 17 februari 2020 in uw agenda, want dan kunt u in Kortrijk Xpo terecht voor de 21ste editie van deze vakbeurs.

Het merk Whimzees staat voor natuurlijke hondenkauwsnacks die de tandhygiëne bevorderen. Deze worden geproduceerd door Paragon Pet Products dat sinds vorig jaar deel uitmaakt van het Amerikaanse WellPet.

De Nederlandse koning Willem-Alexander opende midden juni 2019 bij Protix officieel de grootste insectenkwekerij ter wereld in het Nederlandse Bergen op Zoom. Protix is een bedrijf dat insecten produceert voor duurzame eiwitten in vee- en visvoer.

Met de uitvinding van de externe aquariumfilter liet Eheim de aquaristiek uitgroeien tot wat het vandaag is: een toegankelijke hobby voor iedereen wereldwijd.

Jaarlijks maakt FEDIAF (European Pet Food Federation) zijn statistieken over de Europese petfoodmarkt bekend. Uit de cijfers voor 2018, die onlangs werden vrijgegeven, blijkt dat in de Europese Unie ruim 80 miljoen huishouden op zijn minst 1 huisdier bezitten.

Foto doc. Norbert Waalboer

Na het succesvolle kennisevent Dibevo University in 2018 vindt dit jaar weer een echte Dibevo-Vakbeurs plaats waarbij de focus volledig op de producten ligt.

Pagina's