Skip to content Skip to navigation

Pet

Nadat zaakvoerster Myriam Torfs in mei 2020 de strijd tegen kanker verloor, kreeg het team van dierenspeciaalzaak Zowizoo uit Kontich net voor Kerstmis opnieuw bijzonder tragisch nieuws te verwerken.

De American Pet Products Association (APPA) kondigde recent aan dat de komende editie van de Global Pet Expo in Orlando (VS) volledig virtueel zal verlopen. Het digitale event wordt van 24 tot en met 26 maart 2020 georganiseerd en moet een brug vormen tussen de live vakbeurzen in 2020 en 2022.

De Duitse Pet Trade & Industry Associatie (ZZF) en de Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe (WZF) hebben recent een nieuwe managing director aangesteld voor WZF, dat 's werelds belangrijkste petcarevakbeurs Interzoo organiseert. Voortaan staan Gordon Bonnet aan het hoofd van WZF.

De organisatie van de Italiaanse vakbeurs Zoomark International is volop bezig met de voorbereiding van de volgende editie die in mei 2022 plaatsvindt.

Ani-Zoo, de beroepsvereniging voor ondernemers in de huisdierensector, en UNIZO gaan voortaan nog nauwer samenwerken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van de honden kampt met overgewicht of obesitas. Hun baasjes weten soms wel dat hun viervoeter wat kilo’s teveel meesleurt, maar zoeken, vinden of krijgen hiervoor onvoldoende hulp.

Met dat percentage steken we ver boven het Europese gemiddelde en dat van onze buurlanden uit.

We bereiden ons voor op het nieuwe normaal en moeten inzien dat 2020 niet alleen achteruitgang met zich mee heeft gebracht. Op digitaal vlak zijn we met zijn allen véél vooruit gegaan, misschien zelfs op deze enkele maanden meer als alle jaren voordien.

Pagina's