Skip to content Skip to navigation

Thomas Van der Plaetsen en Versele-Laga partners in hun tienkampen naar 2020

Frederic Boone, CEO Versele-Laga, & Thomas Van der Plaetsen

foto: Frederic Boone, CEO Versele-Laga, en Thomas Van der Plaetsen

De komende vier jaar krijgt tienkamper en Deinzenaar Thomas Van der Plaetsen de steun van huisdierenvoedings- en verzorgingsproducent én stadsgenoot Versele-Laga. De twee ambassadeurs van Deinze hebben elk hun eigen ambities, maar zien toch meerdere ‘disciplines’ die hen verbinden. Ze hebben al een sterke connectie dankzij de ‘Versele-Laga 11 km van Deinze’, waarvan een deel van de opbrengsten naar het ‘Back on Track Fonds’ van Thomas gaat. Omdat ze direct en indirect verschillende principes en waarden delen, bleef een verdere samenwerking dus niet lang uit. Zo zijn ze beiden actief in een familiale omgeving. Thomas werkt samen met zijn broer en zus en krijgt daarbij de onvoorwaardelijke steun van zijn mama. Ook Versele-Laga is een echt familiebedrijf, aangezien het momenteel geleid wordt door de vierde generatie van de familie Versele.

Beide partijen zijn ambitieus gestart, lokaal in Deinze, om vervolgens geleidelijk aan nationaal erkenning te krijgen en een internationaal palmares uit te bouwen.

Ze delen waarden als passie, expertise en verantwoordelijkheid.

  • Om tienkamper te zijn, kan je niet enkel en alleen vertrouwen op talent, maar moet je ook je techniek en expertise elke dag bijschaven. Ook om elke dag 15.500.000 dieren te voeden en te verzorgen, moet je de nodige expertise in huis hebben en erin blijven investeren.
  • De liefde voor dieren spreekt voor zich als je uitgegroeid bent tot een speler in meer dan 75 landen met wereldwijd 7 fabrieken en een assortiment van meer dan 2 100 artikelen voor katten, honden, kleine zoogdieren, konijnen, kippen, duiven, vogels, paarden, en kleinvee. Ook Thomas heeft een groot hart voor dieren, en in het bijzonder voor zijn eigen kat.
  • De passie voor sport die bij Thomas te zien is, is ook terug te vinden bij Versele-Laga. Sport staat er zowel bij de dieren (sportduiven, sportpaarden, sporthonden en showdieren) als bij de eigen medewerkers centraal. Zo worden verschillende fiets-, voetbal- en loopactiviteiten georganiseerd om een sportieve levensstijl te promoten.
  • Het ‘Back On Track Fonds’ van Thomas toont aan dat hij zich graag inzet voor anderen en dat hij niet bang is om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Bij Versele-Laga is het CAT-project een mooi voorbeeld van het verantwoordelijkheidsgevoel dat er sterk aanwezig is.

Ook de basis van Versele-Laga, dit wil zeggen het vermarkten van nutritioneel verantwoorde voeders en voedingssupplementen voor dieren, vertoont veel gelijkenissen met de zorg en aandacht die een topsporter als Thomas dagelijks aan de dag moet leggen. Om topprestaties te leveren, heb je naast training ook de juiste voeding en verzorging nodig. Een waarde die bij Versele-Laga hoog in het vaandel wordt gedragen, is respect. En deze samenwerking is hét bewijs dat het bedrijf de ongelofelijke prestaties van Thomas respecteert en dat het hem ten volle steunt in zijn ambities voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Thomas op zijn beurt zal Versele-Laga helpen de ambitie van hun eigen ‘tienkamp’ te realiseren, dit wil zeggen uitgroeien tot het voorkeursmerk in dierenvoeding en –verzorging in 10 verschillende dierencategorieën. Daartoe zal hij binnen het bedrijf motivatiespeeches verzorgen en bijdragen tot de naamsbekendheid van het bedrijf in het algemeen, door o.a. op zijn social media het merk uit te dragen. En bovendien prijkt vanaf vandaag het Versele-Laga-logo op zijn loopshirt van atletiekclub Deinze. Kortom, een samenwerking die zowel Thomas als Versele-Laga toelaat progressie te maken.