Skip to content Skip to navigation

STIHL voert vanaf 2019 alle artikelen onder één merk

STIHL

Vanaf 2019 zal de STIHL groep het volledige productassortiment van VIKING uitsluitend onder de merknaam STIHL op de markt brengen. Zo zal de groep alle verkoop- en marketingactiviteiten onder één merknaam kunnen bundelen. Dr. Bertram Kandziora, Voorzitter van de Raad van Bestuur van STIHL (zie ook foto, nvdr), verklaart: "Wij zullen het bestaande verkoop- en omzetpotentieel van de huidige VIKING-productlijn beter benutten onder het globale merk STIHL, dat internationaal meer bekendheid geniet." Anders dan het wereldmerk STIHL concentreerde VIKING zich tot op heden op de Europese markt. De verandering van de merknaam opent de weg naar de wereldwijde verkoop van de producten van VIKING op middellange termijn.   

Aangezien de productportefeuilles van de twee topmerken elkaar aanvullen, zal het totale aanbod niet veranderen. Het zal verder worden uitgebreid om te beantwoorden aan de behoeften van de klanten. « Door de twee productlijnen onder één enkele merknaam samen te brengen vergroten wij de transparantie en kunnen de vakhandelaars en de klanten zich beter oriënteren. Daarnaast verruimen wij de assortimentcompetentie van het merk STIHL », benadrukt Norbert Pick, Directeur Marketing en Verkoop.

“De knowhow, de ontwikkelingsexpertise en de innovatieve kracht van het merk zullen toenemen, wat uiteindelijk de klanten in de vorm van nieuwe producten en functies ten goede zal komen”, stelt Pick.

De verandering van de merknaam is een strategische beslissing in een perspectief op lange termijn. "We hebben tot de start in 2019 alle tijd om een zorgvuldige implementatie te verzekeren", zegt Dr. Kandziora. De STIHL groep garandeert dat de regelingen voor VIKING producten op het vlak van garanties, onderdelen en service ongewijzigd geldig blijven. Dr. Bertram Kandziora, Voorzitter van de Raad van Bestuur, legt uit: "Onze klanten kunnen voor de VIKING machines die ze hebben gekocht blijven rekenen op de beproefde diensten van de vakhandelaars."