Skip to content Skip to navigation

Komende editie van Anido is bijna compleet verhuurd

Anido 2016

Op 21 en 22 februari 2016 vindt in Kortrijk Xpo de 19de editie plaats van ANIDO, dé tweejaarlijkse professionele ontmoetingsplaats voor de volledige pet care branche in de Benelux en (Noord)-Frankrijk. De voorbereidingen zijn in volle gang en de standoppervlakte is, op drie maanden voor de beurs, reeds voor 98% volzet. Het belooft dus opnieuw een sterke editie te worden met veel aandacht voor nieuwigheden en het ondernemerschap in de pet care branche. De vakbeurs kan om de twee jaar rekenen op het trouwe bezoek van 5.000 huisdierenspecialisten: dierenspeciaalzaken, trimsalons, tuincentra, handels in granen/zaden en meststoffen, aquariumhandels, de grootdistributie, DIY-zaken, dierenartsen, hondenkwekerijen,... Zij vinden er alles wat nodig is voor hun winkel of petafdeling: voedingsproducten, accessoires, diensten, winkelinrichting, enz. Aangezien ANIDO nagenoeg volzet is, belooft de vakbeurs dus een bijzonder compleet beeld te geven van alles wat er op de pet care markt leeft en beweegt. Op vandaag zijn 116 exposanten (meer dan 350 merken) aangemeld. Naast de vertrouwde merken/bedrijven zijn er ook maar liefst 36% ‘nieuwelingen’ met een stand aanwezig (zie exposantenlijst op de website www.anido.be). Voor de bezoekers betekent dit méér nieuwigheden ontdekken, méér inspiratie, méér informatie en méér contacten.

De wedstrijd rond de nieuwigheden ‘New@Anido’ wordt opnieuw een belangrijke trekpleister. De ANIDO AWARD-stand vormt de perfecte startbasis om de beurs te bezoeken en biedt een mooi overzicht van alle nieuwigheden van de exposanten. Na het succes op vorige editie, wordt dit jaar ook opnieuw een tombola-actie gekoppeld aan de New@Anido wedstrijd. Ieder uur wint een bezoeker een pakket geselecteerde nieuwigheden om meteen mee te nemen naar huis.
De trimdemonstraties met verschillende hondenrassen hebben ondertussen een vaste plek op ANIDO. Daarnaast wordt andermaal een paviljoen voor gezelschapsdieren ingericht op de beursvloer. Levend goed vormt immers de basis van de pet care branche. Bezoekers kunnen op dit paviljoen de juiste informatie en advies verzamelen voor het aanschaffen van papegaaien, tropische vissen, honden, vogels, reptielen, knaagdieren en dergelijke.
Verder staat het ondernemerschap extra in de kijker dit jaar. ANIDO wil ondernemers in de pet care branche inspireren en hen helpen verder te professionaliseren in hun zaak met o.a ‘expert gesprekken’ op de beursvloer. Dit wordt enerzijds voorzien via vooraf afgenomen interviews van experten die gratis praktische informatie en advies geven over hun vakgebied. Anderzijds worden ook enkele interactieve sessies ter plaatse aangeboden. Volgende thema’s staan op het wenslijstje van de organisatie: e-commerce, beleving creëren in de winkel, social media, marketing, personeelszaken, de winkel van de toekomst… Het definitieve programma vindt u vanaf januari terug op www.anido.be.

ANIDO 2016 heeft alles in huis om u hartelijk te verwelkomen voor een interessante en leerrijke namiddag onder collega’s, met bovendien een gezellige, sfeervolle setting en gratis drankjes en hapjes in de wandelgangen. De toegang tot ANIDO is voorbehouden aan vakmensen uit de pet care branche via gratis voorregistratie op www.anido.be. Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws kan ANIDO via twitter volgen.