Skip to content Skip to navigation

DIY, Home & Garden 2015: geïntegreerde aanpak loont!

DIY, Home & Garden 2015

DIY, Home & Garden 2015, de vakbeurs voor doe-het-zelf, home improvement en tuin, kan op een paar maanden voor de beurs reeds meer dan 100 exposanten aankondigen. Op die manier is het event goed op weg om in september 2015 opnieuw een aanbod van ruim 150 leveranciers te verwelkomen. De beurs, dit jaar voor het eerst in handen van Kortrijk Xpo, investeert volop in een geïntegreerde aanpak en een rechtstreekse samenwerking met zowel retailers als leveranciers. Dat deze aanpak loont blijkt niet enkel uit het hoge aantal exposanten op vandaag, maar ook uit de hernieuwde deelname van diverse marktleiders, waaronder  Calodar, Eglo, Van Marcke en Grosfillex, die deze nieuwe wind wel weten te waarderen.

Met het  opnemen van de term ‘garden’ in de beursnaam wil de organisatie ook een extra stap zetten naar de verdere ontsluiting van de tuinsector op de beurs. En dit blijft niet zonder gevolg. 
“Naast de traditionele exposanten zoals Garden Trade International (Giardino), Polet, Edialux, Husqvarna ,… mag de beurs dit jaar ook opnieuw op de belangstelling rekenen  van bedrijven zoals Bayer Cropscience en Scotts”, zegt Pieter Desmet, Sr. Exhibition Manager van DIY, Home & Garden. Ook in het randprogramma  van de beurs wordt de tuinsector verwend. Zo staat er alvast een seminarie van Phytofar gepland omtrent de nieuwe  fytolicentie, en hoe dit vanaf 25 november 2015 in de praktijk in zijn werk zal gaan.

Naast beursstanden en seminars wordt op DIY, Home & Garden 2015 ook een heus demoplein uitgebouwd. Hier kunnen exposanten diverse opleidingen en demo’s geven omtrent (het gebruik van) hun producten. Hiermee spreekt de beurs, naast de aankoopverantwoordelijke en eigenaar, ook een nieuwe doelgroep van bezoekers aan zoals de winkel- en rayonverantwoordelijken. 
“Het is nog afwachten wat hierop de reacties zullen zijn, maar aangezien deze vraag  vanuit de exposantendoelgroep zelf komt, zijn de verwachtingen hooggespannen”, weet Pieter Desmet.