Skip to content Skip to navigation

Bij AdVENTuROS kunnen ook honden terecht voor een avontuurlijke reis

AdVENTuROS

Slechts 17 procent van de hondenbezitters laat hun hond dagelijks op het strand of in het bos uit. Dit blijkt uit onderzoek van Nestlé Purina Petcare, uitgevoerd onder ruim duizend hondenbezitters.

Nederlandse hondenbezitters laten hun hond meestal uit in een vertrouwde omgeving. Een kwart van de honden maakt zijn dagelijkse wandeling op straat, en bijna hetzelfde aantal rent in een park in de buurt rond. Volgens Swanneke Hendriks, dierenarts bij Nestlé Purina Petcare is drie keer per dag je hond uitlaten ideaal: “Samen gezond bewegen en avontuurlijk er op uit is goed voor de band tussen hond en baasje. Ga er tenminste drie keer per dag op uit en probeer wandelroutes af te wisselen. Maak bovendien één keer per dag een langere wandeling van minimaal een uur met je hond.”

 

Om wat meer spanning in het leven van de Nederlandse hond te brengen, opent Purina nu AdVENTuROS Travel, een reisbureau voor de avontuurlijke hond. Baasje en viervoeter kunnen hier terecht voor trips die een welkome afwisseling vormen op de vertrouwde uitlaatroutes. Zo is er bijvoorbeeld de avontuurlijke duik in Nederland, de spannende hike in Duitsland of de mountainbiketocht in België, voor de hond die graag kilometers maakt.

 

Vaak nemen mensen hun hond niet mee op vakantie omdat ze hun hond de lange reis niet aan willen doen of omdat de hond niet is toegestaan op de accommodatie. Dat is bij AdVENTuROS Travel anders, waar de trips en reistijden volledig zijn afgestemd op baas & hond.