Skip to content Skip to navigation

kat

Hogeschool Vives campus Roeselare krijgt als eerste hogeschool een erkenning voor de vorming tot honden- en kattenkweker/-handelaar.

Hogeschool Vives campus Roeselare krijgt als eerste hogeschool een erkenning voor de vorming tot honden- en kattenkweker/-handelaar.

Jaarlijks maakt FEDIAF (European Pet Food Federation) zijn statistieken over de Europese petfoodmarkt bekend. Uit de cijfers voor 2018, die onlangs werden vrijgegeven, blijkt dat in de Europese Unie ruim 80 miljoen huishouden op zijn minst 1 huisdier bezitten.

Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) besliste om een verbod in te voeren op het fokken, verkopen, kopen en houden van hybridekatten en vouwoorkatten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit gebeurde op advies van de Raad voor Dierenwelzijn, zo meldt de krant La Dernière Heure.

Derde multidisciplinair kattengedragssymposium in Veenendaal

“Katten onder druk: hoe kunnen we ze ondersteunen?’ Daarover gaat het derde multidisciplinair kattengedragssymposium van EduPet Education op zaterdag 8 september 2018 in het Nederlandse Veenendaal.

Vanaf volgend jaar ook katten geregistreerd in centrale databank

Sinds 1998 al is het verplicht om honden te chippen en te registreren in een centrale databank. Vanaf volgend jaar geldt die verplichting eveneens voor katten.

Fediaf

Recent werden de Fediaf Nutritional Guidelines Cats and Dogs – dit zijn de Europese voedingsrichtlijnen voor honden katten – herzien.

Katten drinken vanaf nu een glaasje mee…

Kattenbaasjes kunnen nu samen met hun lievelingsdier gezellig een glaasje wijn drinken. Het Amerikaanse bedrijf Apollo Peak brengt namelijk een wijn op de markt, speciaal bestemd voor katten. De wijn wordt gemaakt op basis van rode en gele bieten en kattenkruid.

Nieuwe katten moeten vanaf volgend jaar een chip krijgen

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft beslist dat vanaf volgend jaar alle nieuwe katten in ons land een chip ingeplant moeten krijgen.  Op deze chip staan alle gegevens van het dier, zoals de leeftijd, waar het woont en wie de eigenaar is.