Skip to content Skip to navigation

e-commerce

E-commerce in België blijft gestaag groeien: het aantal online uitgaven en het gespendeerde bedrag stijgen voor het vijfde jaar op rij. Dat blijkt uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor, hét marktonderzoek dat uitgevoerd wordt door BeCommerce via GfK dankzij de steun van PostNL en Google.

Zowel voor ervaren online ondernemers als webshopstart-ups: tijdens E-commerce Xpo toont de digitale wereld zich van zijn meest veelzijdige kant.

Ruim driekwart van de Belgen vindt de verkoopprijs en de eenvoud waarmee online besteld kan worden het belangrijkste bij het doen van online aankopen. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van verpakkingsbedrijf DS Smith.

DCM

Producent van organische meststoffen en veevoederconcentraten DCM uit Grobbendonk, zal vanaf volgend jaar ook een online shop aanbieden. Klanten zullen via het digitaal platform producten kunnen aankopen, maar dit zal altijd gebeuren in samenwerking met een tuincentrum in de buurt.

e-commerce - Pet & Garden Pro Magazine

HR-dienstverlener SD Worx bevroeg ongeveer 500 handelaars in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland over de impact die zij ervaren door de e-commerce. De enquête toonde aan dat 62% van de handelaars over een webshop beschikt, waarbij Nederland duidelijk de koploper is.

E-Commerce Xpo

Op maandag 30 november en dinsdag 1 december 2015 wordt de vakbeurs E-Commerce Xpo in Kortrijk Xpo het contactplatform voor oplossingen in e-commerce. De Belgische e-commercesector groeit snel, maar er is nog veel werk aan de winkel.

e-commerce

De 3 bovenvermelde partijen slaan de handen in elkaar om een bestaand regionaal platform voor digitaal winkelen op te kopen. Vervolgens is het de bedoeling om er lokale handelaars en kmo’s op aan te sluiten, zodat het platform een nationaal bereik krijgt.

Online-verkoop

Uit een onderzoek van BeCommerce, de vereniging van bedrijven die actief zijn in e-commerce, is gebleken dat de Belgen in het tweede kwartaal van 2015 voor bijna 2 miljard aan producten en diensten online kochten: 1,97 miljard om precies te zijn.  Dit maakt dat de online-verkoop, net zoals in het

E-Commerce

In december 2014 vond de 1e editie plaats van de vakbeurs E-COMMERCE XPO.